Loading...

Jaungada sagaidīšanas aktivitātes un spēles

Konfekšu vārīšana - mana krustmāte mēdza bonbongas gatavot no krējuma, te svarīgākais ir pats process. Tikpat labi var kopīgi gatavot jebkurus citus saldumus.

Mājas dekorēšana - viena no pēdējās gada dienas aktivitātēm var būt Ziemassvētku rotājumu maiņa uz citiem, tostarp, pašu gatavotiem, piemēram, kreppapīra virtenēm...

Foto kolāžas darināšana - iepriekš nepieciešams sagatavot kartona pamatni un attīstīt fotogrāfijas no šī gada ģimenes aktivitātēm, svētkiem un ikdienas, kā arī - būs vajadzīga līme. Papildus var atlasīt dažādus materiālus kolāžas noformēšanai - piemēram, varat apdarināt tās malu, veidojot rāmi, pievienot asprātīgus vai mīļus uzrakstus un iekārt kolāžu lentā, aiz kuras to pakabināsiet pie sienas. Tāpat šādu kolāžu var veidot katrs atsevišķi, tās var ierāmēt vai veidot īpašu ģimenes kolāžu grāmatu, ko turpmāk ik gadu papildināsiet.

Plastilīna māja - nepieciešama stingra pamatne, plastilīns un (vēlams) tā veidošanas piederumi, kas parasti ir no plastmasas. Māju var veidot visa ģimene kopā, tā netieši simbolizēs to, ka nākamais gads atnāks ar jūsu kopējās dzīves vides veidošanu, kurā sastopas visu ģimenes locekļu ieceres, sapņi un mazie un lielie darbiņi.

Īsfilmu maratons - gada labāko vai aizvadītajā gadā jūsu ģimenes iecienītāko animāciju maratons.

Sagaidot jaunā gada sākumu, aktivitātes var organizēt ik pa stundai, tādējādi izceļot pusnakts tuvošanos. Mazuļi šādi mācīsies izprast gaidīšanas un laika intervālu nozīmi, kā arī - pazīt pulksteni.

Spēle ar meklēšanu - izveidojiet kartona pulksteni, kurā paredziet, ka ārējā mala paliek brīva. Vislabāk, ja rādītājus varēs pārbīdīt. Izvēlieties 12 pasaules valstis, kurās nākamais gads iestājas tāpat/agrāk/vēlāk kā Latvijā. Sarakstiet pulksteņa laikus uz lapiņām un salieciet tās aploksnēs, uz katras no tām norādot valsts nosaukumu. Paslēpiet aploksnes pa visu māju. Bērnu uzdevums būs tās atrast un sakārtot laikus pulkstenī, pierakstot uz malas valstu nosaukumus vai pielīmējot tos, ja lapiņu vietā izvēlēsieties papīra uzlīmes.

Ģimenes sumināšana - ģimenes locekļu un viesu sasniegumu izcelšana, pasniedzot pašu veidotas vai veikalos nopērkamās šokolādes medaļas, asprātīgus/mīļus godinājuma rakstus vai citas balvas. Apbalvošanas ceremonijai varat sarūpēt sarkanā paklāja imitāciju un īpašu mūziku.

Jaungada pasaka - spēles princips nav nekas jauns, visi dalībnieki apsēžas aplī un stāsta jaungada pasaku, pieliekot katrs pa teikumam vai vārdam (pēc izvēles, ko sākumā norāda spēles noteikumos). Pirms sākt stāstu var vienoties par to, kas būs tā galvenie varoņi un norises vieta. Svarīgi atcerēties, ka pasaka ir par jaunā gada sagaidīšanu.

Vēl dažas aktivitātes: vēstule sev, kas tiks atvērta nākamajā gadumijā; smieklīgas apņemšanās (ko katrs izlozē un skaļi nolasa); jaungada dzejolīša iestudējums (īpaši, ja pieaugušie iesaistās, tēlojot zvēriņus un kokus); gada svarīgāko notikumu kalendāra sastādīšana (katrs svinību dalībnieks izvēlas, kas viņam šķitis nozīmīgākais); karaoke; jaungada izloze vai izsole; gada pēdējās dienas fotosesija.

2 komentāri:

  1. Unknown teica...:

    vajadzētu vairāk spēles kas var spēlēt pat divgadīgaias bērns

  1. Anonīms teica...:

    Sveiki ar labu nakti
    Neatkarīgi no tā, vai esat francūzis, šveicietis, slovāks, ungārs, spānis, latvietis, portugālis, itālis... jebkur pasaulē,


    - Jūs meklējat naudas aizdevumu sava projekta realizācijai
    – Jūsu bankas jūs ir noraidījušas
    - Jums ir nepieciešams aizdevums, lai dzēstu parādus, samaksātu rēķinus vai izveidotu projektu

    Jūsu finansiālā trauma tagad ir beigusies,

    E-pasts: financeluis@gmail.com


    telegramma: https://t.me/servicioluis

    NB: Kredīts uzliek saistības un ir jāatmaksā. Pirms apņemšanās pārbaudiet savu atmaksas spēju.

    Nav nopietna atturēšanās.

    PALDIES, ar cieņu

Ierakstīt komentāru