Loading...

Trīsreiz 'ja'..

Reti, kad izdodas pagatavot pusdienas tā, lai nesanāktu uzglabāt atlikumu. Lūk, daži mūsu mājās labi pazīstami 'ja'..

> ja pārpalikuma trauciņā ir kartupeļi vai kartupeļu, vai kartupeļu-burkānu biezenis, no tā var pagatavot kartupeļu plācenīšus - papildus jāpievieno ola un mazliet miltu, var arī iepriekš sagatavotu malto gaļu un/vai sieru; no garšvielām un piedevām - smalki sakapātus sīpolus vai baziliku; asāku garšu cienītājiem un lielākiem bērniem - tomātu mērci; var pasniegt ar skābkrējuma vai jogurta-gurķu mērci (tā japagatavo vēlams iepriekšējā dienā, jo garšām jāsaplūst, sastāvdaļas: bezpiedevu jogurts, sasmalcināts svaigais gurķis, sāls vai ķiploku sāls, melnie pipari, var arī piparu maisījumu >precīza recepte meklējama Sianas Blunosas grāmatā);

> ja pārpalikumā ir launaga saldais biezpiens - pievienojot olu, mannas putraimus un augļus vai ievārījumu pēc izvēles, ir gatavs vakariņu saldais ēdiens - biezpiena sacepums; var pasniegt ar ogu ķīseli;

> ja pārpalikumā ir rīsi - rīsus var pagatavot gan salātos, gan sacepumā, jautājums tikai par to - cik daudz rīsu, kā iepriekšējā ēdienreizē tos pasniedzāt un kas jūsu ģimenei garšo? Mūsu recepte: rīsus kombinējam ar sasmalcinātu, ceptu vistas gaļu un majonēzēs-krējuma maisījumu; pasniedz ar cepta ķirbja šķēlītēm.

0 komentāri:

Ierakstīt komentāru