Loading...

28. marta kafejnīcas

Vakardienas atskatā ir kaut kas mazliet no puzles salikšanas > no sīkām fotogrāfiskām daļiņām, pāris čekiem un pozitīvu emociju kolāžas mēģināšu izveidot 28. marta vārdu gleznu, kas gan arī būs tikai tik, cik iespējams momenta fiksēšanas robežās. Man teju acu priekšā ir dārza ainava ar tējas galdu, kas saklāts mazliet bohēmiski un kur vienlaikus nav nekādas kārtības un ir sava vieta visam. Es tieši tā vienmēr esmu iedomājusies to, ko redzēja Alise, nonākot pie Marta Zaķa un Cepurnieka..

Rīts sākas salīdzinoši agri. Manā 28. marta plānā ir aptuveni 3,5 stundas autobusā, piedalīšanās jauna mājas lapas dizaina plānošanā un viesošanās pie savas otras ģimenes - manas labākās draudzenes vecāku mājās. Un tas vienmēr ir fantastisks laiks.

 Līdz ar braucienu 28. marta atskaitē pavisam nav bērnu ēdienkartes, tomēr par bērniem tāpat parunāsim. Iepriekš iesāktās sarunas kontekstā > t.i., turpinot par treniņiem. Lai arī šķiet, ka eiropeiskajā pieredzē sportiskums ir kaut kas klaji ķermenisks, īstenībā gluži tā nav. Grieķu atlētisms, piemēram, ir krietni daudz vairāk par vienkārši fizisko sagatavotību. Tomēr - ir tā, ka šobrīd uzskatāmākas šķiet austrumu prakses - t.i., sabiedrībā kopumā. Tāpēc loģiski, ka vietā ir jautājums par to, ko bērni iegūst no izvēles apmeklēt kādus treniņus. Un - īstenībā par to, ko iegūst katrs no mums.

Lūk, Mindauga atbilde:

"Tagad par to, ko iegūst no treniņiem.. sāksim ar to, ka neapšaubāmi uzlabojas veselība, samazinās iespējas aptaukoties, līdz ar to mazinās iespēja tikt pie diabēta, vai augsta asinsspiediena. Otrkārt, ir pierādīts, ka bērni, kas sporto, sasniedz labākus rezultātus arī mācībās un pieauguši vairāk sasniedz profesionāli. Vēl var pieminēt, ka tas pozitīvi ietekmē bērna pašapziņu, jo sports dod iespēju mācīties jaunas prasmes un tikt pie sasniegumiem.. Labi ietekmētas arī sociālās un saziņas prasmes, jo bieži nākas strādāt kā komandai. Iespējams cilvēks iemācās arī labāk nospraust savus īstermiņa un ilgtermiņa mērķus.. Un, protams, sports pats par sevi padara tavu dzīvi dažādīgāku un interesantāku, kā arī ir skaidri novērojams sabiedrībā, ka bērni, kas ir nodarbinātāki, ir mazāk tendēti aizrauties ar kādu no kaitīgajiem ieradumiem, kā arī kādreiz nonākt policijas redzes lokā..tas visbiežāk notiek aiz bezdarbības :) Tā lūk, diezgan daudz patiesībā ir labumi no sporta.. un sports nav tikai sports, tas tevi pilnveido kā cilvēku :)"

Par šokolādītēm punktus nezaudējam :) Bet saņemam izmēģināšanas vērtu ieteikumu > izmēģināt kā našķi graudu tostermaizes ar zemesriekstu sviestu un medu. (Tas man atgādina, ka šodien noteikti jānopērk zemesriekstu sviests.) Ir forši, ka Mindaugs nav atskabargains sistemātiķis, jo reizēm prieka alternatīvā cena tiešām nav tāda, lai prieku izsvītrotu no dzīves vai vismaz no ikdienas. Tikai arī prieks ir patiesi prieks tikai tad, kad tas nav histēriska apmātība vai uzspīlēta maska. Ja es kādreiz dzīvē tiešām izvēlētos personisko treneri (ticamība, ka es kļūšu par sporta kluba klientu gan ir tuva nullei), ar Mindaugu būtu lieliski viegli sastrādāties.

Bet tagad atkal par ēdienkartēm..


Pirmā mana dienas izvēle ir Pasēdēt jeb bijušais Sarkans. Man tur patīk. Atmosfēra, iekārtojums, ēdienkarte un ATTIEKSME. Un nevienā no punktiem neesmu vīlusies arī šoreiz. Pie ēdienkartes pētīšanas saprotu, ka izvēle kļūst nedaudz ierobežotāka, ja atsakāties vai mēģināt atteikties no balto miltu produktiem, rīsiem un ja jums pie visa tā nemaz nevelk kartupeļu virzienā. Bet - iespējas joprojām ir. Un tā kā esmu garneļu fans, tad, otrreiz atgriežoties pie salātu menu, pati brīnos, kā pie īstās izvēles neesmu apstājusies uzreiz. Bet tas man ir raksturīgs niķis.. vispirms mēģināt izdomāt un pēc tam vadīties pēc sajūtām. Vajag beidzot to pavisam izmainīt.. uz visiem 100%.. un par 360 grādiem.. Jo sirds ir vislabākā karte.


Otra man izvēle ir viens no populārākajiem  Rīgas ēdināšanas uzņēmumiem, kas vispār priekšstata līmenī šķiet salīdzinoši liels izaicinājums vēlmei veselīgi paēst > tā ir Čilli Pica. Tāpēc, ka pēc tam dodos vakariņās, es šoreiz neizvēlos neko no ēdienkartes, bet to rūpīgi izpētu, lai saprastu, vai varētu, ja būtu vajadzība un vēlēšanās, te ieturot maltīti, saglabāt eksperimenta robežas. Un secinājums viennozīmīgi ir vienā vārdā izsakāms > JĀ. Sākot ar ļoti kārdinošiem tunča salātiem un turpinot ar vairākām siltā ēdiena opcijām. Bērnu ēdienkartē veselīguma ir stipri mazāk, bet kartupeļi ar vistas fileju manā skatījumā ir labs variants. Izejot no tā, ka pamatā tomēr mēs ēdam mājās, ar to arī pilnīgi pietiek. T.i., ja jūs izvēlaties, ko pasūtīt. Ja ļaujat to bērniem - tad neierobežojiet viņus izvēles procesā, atskaitot nepieciešamības, kam ir medicīnisks raksturs.

Izglītošanas laiks ir ikdiena, tostarp, spēles, ļaušana piedalīties gatavošanā, redzētā pārrunāšana un tā apmēram jebkura jūsu komunikācija ar bērnu. Tostarp, netiešā.

Faktiskais laiks Čilli Picā izvēršas divos ogu kokteiļos un Skype randiņā :) Tātad - jūs varat doties uz satikšanos un neraizēties par savu izvēļu ierobežotību :)

Vakariņas ir perfektas, nesteidzīgas (uz aptuveni 2,5 stundām). Pirmo reizi dzīvē nogaršoju olīvas tādas, kādas tās var iegādāties audzēšanas reģionos, ne maziņas un pasausas. Esmu pilnīgā sajūsmā. Kopsavilkums, cik tālu runa ir par ēšanu > divi vērtīgi fakti un viena lieliska ideja > olīvas mēdz kombinēt ar ķiplokiem un mērcēti rieksti garšo citādi, ir mazāka slodze gremošanas sistēmai un labāk patīk bērniem (obligāti jāpamēģina!). Un ideja - kūka, kā bāze ir sasmalcinātas auzu pārslas.



Ēdienkarte
Brokastis: riekstu un rozīņu maisījums
Pusdienas: garneļu un avokado salāti (lapu salāti, loki, ķiršu tomāti, gurķi, garneles un avokado)

+ ogu kokteilis x2

Vakariņas: Mocarella ar tomātiem (garšvielas: nedaudz sāls, melnie pipari un baziliks), olīvas, plūmes

Budžets

Dienas sākumā nosaku sev limitu: t.i., ka centīšos iztikt, izvēloties variantus, kas gan maciņam draudzīgāki, gan eksperimentam atbilst, gan  šķiet kārdinoši. Un kopumā man izdodas, kopsumma, par rēķiniem: 5.80. Bija arī lētākas iespējas > zupu piedāvājums gandrīz vienmēr būs finansiāli izdevīgāks. Pati es mēdzu dot priekšroku aukstajai biežu zupai, turklāt, visos gadalaikos. Tāpat, tērējot aptuveni par 2 latiem vairāk, abās minētajās vietās būtu iespējams paēst arī sātīgāk, izvēloties gaļas ēdienus.

Piedodiet par kārtējo haosu dienas kārtībā, bet sirds kartē vakar bija divi ļoti nozīmīgi satikšanās punkti. Arvien vairāk sajūtu, ka šī eksperimenta jēga ir daudz dziļāka par precizitāti detaļās. Jo sakārtojoties hierarhiski attieksmēm pret uzturu, rezonanses atbalsojas arī pārējā dzīves spektrā.. Un tādējādi tajā visā, ko var nosaukt par ēšanas ierobežojumiem, nekādu ierobežojumu nav, jo nav nekāda pārspīlējuma. Apbrīnojumi, cik lielā mērā viena pareizi pozicionēta mehānisma daļa spēj izlīdzināt kopējo dinamiku un pakāpeniski veidot līdzsvaru.

0 komentāri:

Ierakstīt komentāru