Loading...

Brūns, kas nav brūns

Šodien tiku pie brūnajiem rīsiem (papildināju arī garšvielu krājumus un iegādājos lobītās Ķīnas pupiņas). Pērkot esiet vērīgi - jums nevajag brūninātos, bet mazāk apstrādātos rīsus. Un, jā, brūnie rīsi nav nemaz tik brūni, brūna ir nokrāsa.

Apskatām iepakojumu (500 grami) >
enerģētiskā vērtība 366,5 kcal
proteīni jeb olbaltumvielas 7,9 g
ogļhidrāti 76,3 g (ogļhidrātus izrādās izsaka gramos :D - es par sevi smejos, par sevi)
tauki 2,9 g

Uz paciņas sāna uzrakstīts > Eat rice enyoy life!
Sākumā tas mani uzjautrina, bet, kad konstatēju, ka ražotājs pārstāv Itāliju, tad viss ir skaidrs, ļoti itālisks moto. Tikpat itāliski, kā neievērot satiksmes noteikumus.

Paciņas iekšpusē rīsi iepakoti vakuumā, graudi viens pie otra ļoti blīvi, līdz ar ko rīsi faktiski aizpilda paciņu. Uz vakuuma iepakojuma ir skalas tipa atzīmes, kāds daudzums rīsu rekomendējams konkrētam porciju skaitam. Diezgan smalki :) nu, vismaz, patīkami.

Ja vēl par iepirkumiem, zemesriekstu sviestu neiegādājos > t.i., šajā iepirkšanās reizē. Produkts ir pieejams un piekrītu, ka labs, arī kā šokolādes alternatīva, ja ir ieplānots iegādāties kaut ko pārmaiņai. Bet, ja iepirkumu sarakstā ir jāņem vērā konkrēts budžets, tad var izdomāt lētākus, bet joprojām atbilstošus brokastu variantus.

Bet, ja jau par šokolādi - tas ir viens no maniem iecienītākajiem produktiem. Studiju laikā reizēm man pusdienu vietā bija tumšās šokolādes tāfelīte :D ērti un garšīgi :D Tātad > jautāju šodien Mindaugam par to, vai tieši tumšo šokolādi arī vajadzētu izslēgt no ēdienkartes. Un > tumšā šokolāde ir labāka par piena un zināmos apjomos (pārāk neaizraujoties) ēdienkarte var tikt ar to papildināta pavisam droši, jo tumšajai šokolādei (jo tumšāka, jo labāk - kādreiz Rīgas Centrāltirgū varēja nopirkt pavisam melno uz svara) ir arī daudz pozitīvo īpašību. Iemesls ierobežojumiem ir tas, ka produktā ir daudz piesātināto tauku.

Ja jums šokolāde vienkārši patīk, varat tās īpatsvaru dzīves telpā nostiprināt ar kosmētiku, kam ir šokolādes bāze :)

28. marta ēdienkarte izpelnās atzinumu lieliska un piebildi, ka avokado ir lieliska sastāvdaļa. Tur nu es nevaru nepiekrist. Lai arī primāri mans viedoklis balstās ne visai racionālās simpātijās pret garšu, konsistenci un iespējamajām kombinācijām. Īpaši man garšo vistas fileja ar avokado mērci. Iesaku pamēģināt!


:)
Šodien ir vēl kāda ziņa > Mindauga FaceBook lapā tūlīt pēc svētkiem varēsiet sekot līdzi gatavošanas nedēļai! Tostarp, fotogrāfijās..






Ēdienkarte 29.03.2012.

Brokastis: banāni

Pusdienas: vārītas olas, graudu maize, griķu plātsmaize ar medu (tā mani vēl sagaida, kas apliecina to, ka vecmammai tuvāk pie sirds ir kartupeļi)

+ rupjā maize ar medu, pāris saujas lobītu saulespuķu sēklu, lazdu rieksti

Vakariņas: brūnie (mazāk apstrādātie rīsi), pangasijas fileja + kurkumas izmēģinājums jeb bezpiedevu jogurta mērce (vispār ne izcila, lai gan laba kombinācija)

0 komentāri:

Ierakstīt komentāru