Loading...

Dāvanas un prieks, ko tāpat nevar nopirkt..

Tuvojas Ziemassvētki. Nevilšus sākam ievērot lietas, ko spējam ieraudzīt kā glīti iepakotas Ziemassvētku dāvanas. Bet, lai arī kāds nebūtu mūsu budžets, visderīgāk ir atcerēties, ka būtiskākās dāvanas ir tās, ko par naudu nopirkt nevar..

Šogad laikus top arī nu jau ikgadējais Mammas Dienas Grāmatas Ziemassvētku dāvanu ideju sarakstiņš. Nav adresēts Ziemassvētku vecītim Lapzemē. Un, kā ierasts, pa lielam tās ir bērniem domātās dāvanas. Tomēr šoreiz nedaudz ideju derēs arī dāvanām, ko varam veidot ar bērniem kopā kādam no tuvākajiem radiem un draugiem..

1. Svētku gaidīšanas un atnākšanas prieks - viss, kas saistīts ar gatavošanos, ar iespēju tajā piedalīties neatkarīgi no sasniegtā vecuma. Sākot ar telpu izrotāšanu (no kopīgas idejas līdz rotājumiem, kas var būt arī pašu gatavoti - bērniem, starp citu, patīk Pinterest :) , jo attēli spilgti ilustrē rotājuma gala rezultātu, bet to izkārtojums dod iespēju gūt vairāk iespaidu).

2. Pašu gatavoti našķi - piemēram, šokolādes konfektes, mājās ceptas piparkūkas, riekstu maisījums medū, siera cepumi.. Šī noteikti ir iespēja arī pavisam mazajiem izjust dāvināšanas saviļņojumu un prieku, jo, ja vien vecākiem ir gana pacietības, bērni ir lieliski gatavotāji.

3. Kopā pavadītais laiks - pasākumi, koncerti, radošās darbnīcas un pastaigas naksnīgā pilsētā. Šī ir dāvana, kas, vismaz pilsētniekiem, praktiski neko nemaksās - afišās (arī TE) atrodams diezgan svētku pasākumu, kur nav paredzēta ieejas maksa, bet pastaiga pilsētas centrā jāsaista galvenokārt ar transporta izmaksām un sabiedriskās tualetes apmeklējumu. Ja vien esat ar mieru mazajiem dot pietiekami laika un telpas izbrīnam, emocijas būs viena no visnenovērtējamākajām dāvanām gan viņiem, gan jums. 

Un nu vairāk par lietām :) Vadoties no mūsu vecuma amplitūdas (3-5 gadi) un interesēm..

4. Galda spēles - šī gada izvēle neapšaubāmi ir Skaiti ar lācēniem, dinamiska, vizuāli nepārsātināta, bet izteiksmīga un pievilcīga galda spēle, kas palīdz iemācīties skaitīt un mācīties dalīties.

5. Grāmatas - pirmā personīgā lielā ilustrētā enciklopēdija par dzīvniekiem (vai citu interesējošo jomu - no kuģiem un automašīnām līdz zvaigznēm un planētām).

6. Attīstošās koka rotaļlietas - mūsu izvēles: pulkstenis ar izņemamiem un ieliekamiem cipariem (dažādu formu un krāsu) un bīdāmiem rādītājiem un saliekamais koka auto vai vilciena trases modelis.

7. Mašīnas - labas kvalitātes miniatūrie mašīnu modelīši, kuriem, starp citu, mēdz būt norādīta arī oriģinālā auto marka.

8. Mūzikas instrumenti - bērnam pastāvīgi apgūstamie, piemēram, ksilafons vai marakasi.

9. Brokastu krūze - tas, protams, ir individuāli, bet mūsu mājās ir ļoti svarīgi, ka 'šī krūzīte ir mana krūzīte' :) Un - ja krūzīšu skaits uz cilvēku vēl nepārsniedz 2, tad personalizēta vai ar bērna iemīļoto tēlu rūpnieciski papildināta krūzīte komplektā ar kakao vai žāvētu ābolu tēju var būt lieliska izvēle.

10. DVD ar kādu no bērna iecienītajām animācijām - saudzīgi apejoties tā var būt salīdzinoši paliekoša vērtība un iesākums bērna personīgajā mājas kolekcijā.

0 komentāri:

Ierakstīt komentāru