Loading...

Ne-garšīgā gurķu zupa: maršruts 5 minūtēs

Zupas ir labas. T.i., zupām ir jābūt katra pirmsskolas vecuma bērna ēdienkartē. Un vispār - tās ir vēlamas arī pieaugušajiem, īpaši tiem, kur pārtiek no kafijas un šokolādes. Līdz ar to - pats par sevi jau ir skaidrs - zupām jābūt atšķirīgām. Mūsu mājās mīļākā ir siera zupa vai kombinētā siera-tomātu zupa (maigāka standarta versija, kurā izmantota nevis veikalā nopērkamā pasta, bet no svaigiem tomātiem gatavots biezenis). Savukārt, gurķu zupa līdz šim nebija īpaši iecienīta, īpaši, ja versijā bez gaļas. Bet šodien mums ir jauna gurķu zupas pasniegšanas pieeja, kas no negaršīgas pēkšņi ir kļuvusi par garšīgu.

Gurķu zupa (parastā): putraimi, smalki sagriezts marinēts gurķis, vārīta ola, ko smalki sagrieztu pievieno jau gatavai zupai. Garšvielas: sīpols, sāls.

Gurķu zupa (garšīgā): gurķu zupa (parastā) + ēdamkarote konservēto zaļo zirnīšu un nepilna ēdamkarote labas majonēzes uz katru porciju. 

Veidam ir nozīme :)

5 komentāri:

  1. Ilze teica...:

    Es savai meitai zupās dodu to, ko viņa neēd citā veidā. Tāpēc laikam šīs brīnumzupas jēgu es īsti neizprotu, ja vēl tur klāt nāk majonēze :)

  1. IdaNere teica...:

    laikam tā ir diezgan klasiska un populāra pieeja, ka zupā tiek pasniegts tas, kas citā veidā bērnam šķiet "aizdomīgs" un ir priekšstats, ka tas ir arī negaršīgais :)
    ja godīgi, es neesmu par to domājusi - es laikam vienkārši cenšos piedāvāt viņiem dažādu garšu pieredzi..
    ja par majonēzi, tad tas varbūt nav pats veselīgākais produkts, bet nav arī briesmīgākais, un tā ir garšas pieredze, un piedod zupai tumīguma efektu.. turklāt - brīnumzupa jau tā nav, tas ir piemērs tam, ka reizēm, lai pārvērstu ikdienu, nevajag daudz.. piemēram, pietiek ar karoti majonēzes... :)

  1. Ilze teica...:

    Steizos savā prātā un aizmirsu uzrakstīt, ka zupas, kas ir ļoti šķidras, neesot veselīgas, jo lielais šķidruma dauduzms aizskalo no kuņģa visas labās lietas. Švaigēdāji vispār ķer pie sirds pie vārda "zupas'", bet nu tā ir viņu darīšana. Konkrēti es atbalstu domu, ka zupai jābūt tikpat barojošai kā "otrajam", respektīvi - nevar pabarot cilvēku ar 1/4 kartupeļa un puslitru ūdens. Neies krastā. Zupas kā tādas ir nabagu un kara ēdiens, kad izdomāja, kā no mazāka produktu daudzuma "jakobi" pabarot pēc iespējas lielāku cilvēku skaitu. Bet nu tas ir mans viedoklis, un to saku vien informācijai, viedokļu dažādībai, ne kašķim :) Un majonēže ir mana problēma, ne Jūsu, atzīstu. Meitai ir nosliece uz alerģijām, tāpēc majonēzi viņai nepiedāvāju.

  1. IdaNere teica...:

    :) par zupu šķidrību piekrītu par 200% :) es gan neesmu iedziļinājusies pietiekamā mērā diskusijās par kuņģa izskalošanu (starp citu - ko tad viņi saka par to, ka cilvēkam nepieciešams pietiekami dzert? arī jautājums - sarunas, ne kašķa pēc..)man šķidrās zupas vienkārši nešķiet īpaši garšīgas :)
    par majonēzi - to var saprast, man tas pats ir ar vaniļu, tagad gan, šķiet vecākajam puikam alerģiskās reakcijas mazinās, bet joprojām skatos līdzi.
    un majonēzi var gatavot arī mājās(ja ir zināms, kura sastāvdaļa pie vainas, var mēģināt izvairīties, bet es nemēģinu pārliecināt par labu majonēzei - sāk jau izklausīties nedaudz pēc reklāmas :D ), tikai tur atkal ir labas kvalitātes olu problēma, t.i., vismaz es esmu aizdomīga pret t.s. veikala olām tādos ēdienos, kur nav izteikta termiskās apstrādes %

  1. Ilze teica...:

    Par dzeršanas teoriju un ēdienreizi nekas nemainās - jādzer esot starp ēdienreizēm, bet kad ēd, tad tikai jāuzdzer. Bet piekrītu, ka lai tam izsekotu - tos cik-tur-litrus nepieciešamā šķidruma izdzertu pa vidu visam, tur jābūt smalkai disciplīnai un režīmam. Tāpēc man šī teorija lielākoties paliek teorijas līmenī.

Ierakstīt komentāru