Ne-garšīgā gurķu zupa: maršruts 5 minūtēs
Zupas ir labas. T.i., zupām ir jābūt katra pirmsskolas vecuma bērna ēdienkartē. Un vispār - tās ir vēlamas arī pieaugušajiem, īpaši tiem, kur pārtiek no kafijas un šokolādes. Līdz ar to - pats par sevi jau ir skaidrs - zupām jābūt atšķirīgām. Mūsu mājās mīļākā ir siera zupa vai kombinētā siera-tomātu zupa (maigāka standarta versija, kurā izmantota nevis veikalā nopērkamā pasta, bet no svaigiem tomātiem gatavots biezenis). Savukārt, gurķu zupa līdz šim nebija īpaši iecienīta, īpaši, ja versijā bez gaļas. Bet šodien mums ir jauna gurķu zupas pasniegšanas pieeja, kas no negaršīgas pēkšņi ir kļuvusi par garšīgu.
Gurķu zupa (parastā): putraimi, smalki sagriezts marinēts gurķis, vārīta ola, ko smalki sagrieztu pievieno jau gatavai zupai. Garšvielas: sīpols, sāls.
Gurķu zupa (garšīgā): gurķu zupa (parastā) + ēdamkarote konservēto zaļo zirnīšu un nepilna ēdamkarote labas majonēzes uz katru porciju.
Veidam ir nozīme :)
Es savai meitai zupās dodu to, ko viņa neēd citā veidā. Tāpēc laikam šīs brīnumzupas jēgu es īsti neizprotu, ja vēl tur klāt nāk majonēze :)