Loading...

Carcassonne no 2,5 - 4 gadu vecumam

Carcassonne ir galda spēle (nu, labi - tā ir arī pilsēta, bet šoreiz par spēli) >>

Spēlētājiem tiek doti lauciņi, figūriņas un laiks. Kopā jāsanāk pēc iespējas veiksmīgākai viduslaiku pilsētai ar apkaimi un iedzīvotājiem (punktu ziņā). Maziem bērniem ļoti patīk spēles vizuālais risinājums. Vispār lielajiem arī.. :) Bet ievērot visus noteikumus ir par garlaicīgu. Tāpēc mēs ieviesām citus.. 

Spēlei mūsu gadījumā galvenokārt vajadzīgi tikai lauciņi. Spēles noteikumus samainām pret domino/puzles kompilāciju. Un - interesanta pēcpusdiena garantēta :)

Svarīgi ir bērnam lēnām izskaidrot, pēc kāda principa lauciņi jāsavieto kopā un kāds būs rezultāts. Vēlams - sākumā parādot. Pretēji oriģinālajai versijai, visi spēlētāji darbojas kopā.  Tas padara spēli draudzīgāku.

Pirms spēles sākšanas jāatrod norises vieta - vēlams gluda, paliela virsma, kur iespējams piekļūt no vairākām pusēm. Vēl jārēķinās, ka spēlēšanā jāiesaistās par visiem 100%, jo bērnu interese rosina viņus steigties un reizēm pielikt lauciņus vienu otram, nepagriežot vajadzīgajā veidā - piemēram, nesavienojot ceļu vai upi.

Kad mūsu mazā 'valsts' bija izveidota, bērni salika uz lauciņiem figūriņas un vēl labu brīdi spēlējās :)


P. S. daži 'cilvēciņi' guļ..

0 komentāri:

Ierakstīt komentāru