350 - 400 grami rīsu (tvaicētie vai brūnie)
viens vidēji liels baklažāns
viens vidēji liels tomāts
50 - 60 g sviesta
baziliks un sāls pēc iedvesmas
Rīsus izvāra. Pannā izkausē sviestu. Nomizo un sagriež tomātu un sutina sviestā. Nomizo un sagriež baklažānu strēmelītēs, pievieno tomātam un pārlej ar ūdeni (tikai pārsedzot dārzeņus). Pievieno baziliku un sāli (var arī šķipsniņu melno piparu) un turpina sautēt zem vāka.
Alternatīva: rīsus var pasniegt ar kaut ko citu, ja kādam no ģimenes locekļiem (mazam vai lielam) baklažāns pēkšņi šķiet ļoti aizdomīgs, piemēram, ar dzērveņu ievārījumu.
0 komentāri:
Ierakstīt komentāru