Loading...

Ko aukstajā laikā iesākt mājās?

Ziema beidzot ir atnākusi. Un - gan pie tiem, kuri gaidīja, gan pie tiem, kuri ne. Gaisa temperatūra noslīdējusi tik zemu, ka ar mazajiem doties ikdienas pastaigās nevar. Tāpēc dažas idejas, kas noderēs gan šim laikam, gan vienkārši bērna ikdienas organizēšanā...

Plastilīna gleznas - jums būs nepieciešama kartona pamatne, plastilīna komplekts un pārklājs, ko nebaidāties sabojāt (piemēram, no kādām dārza svinībām saglabājies papīra galdauts). Ideja paredz no plastilīna gabaliņiem ļaut bērnam veidot reljefu glezniņu (lipinot plastilīnu uz kartona), kas savā ziņā līdzinās kolāžas principam, bet vizuāli izskatās pēc zīmējuma.

Mājas konfekšu fabrika - te gan nāksies piedomāt pie izejvielu sagādāšanas, bet, ja nav svarīga kvantitāte, bet dažādība, tad iespējams, ka izmaksas nemaz nebūs īpaši dramatiskas. Jārēķinās ar to, cik vecs ir jūsu bērns un ko viņš drīkstēs pēc tam arī notiesāt. Varat izmantot gan dažādas ēdamlietas, gan formas, kas palīdzēs konfektēm iegūt vēlamo izskatu. Papildus tam jums vajadzēs brīvu vietu un dažādus virtuves piederumus.

Ģimenes koka audzēšana - diezgan zināma lieta, taču reizēm piemirsta, turklāt ģimenes koku var papildināt ar fotogrāfijām, ja vien tas iespējams. Tāpat, liekot lietā iztēli, varat savu ģimenes koku individualizēt pēc sirds patikas. Piemēram, no zaļa auduma veidot reljefas lapas, ar krāsainiem diegiem un lāpāmo adatu izšūt zarus, pierakstīt svarīgus notikumus ģimenes vēsturē vai papildināt koku ar īpašām aploksnēm, kā saturs vēstīs par ģimenei piederīgo sasniegumiem. Varbūt kāds bijis aktīvs studentu korporācijas biedrs bet cits ilgus gadus strādājis sērkociņu fabrikā?

Ciku caku diena - šī aktivitāte iespējams būs vairāk piemērota mazajām dāmām. Jūs varat paši savas mājas pārvērst par mazu modes darbnīcu, kur kleitas top papīra vai īstajām lellēm, bet varbūt - pat pašai mazajai dizainerei. Izejmateriāli atkarīgi no izvēles.


0 komentāri:

Ierakstīt komentāru