Loading...

Geocaching - kas tas ir un vai tas ir piemērots bērniem?

Mūsu laiks ir laiks, kad nereti attopamies, ka neesam lāgā izkustējušies nekur tālāk par sava ikdienas maršruta sabiedriskā transporta pieturām. Un - šādas atklāsmes mēdz rasties laikā aptuveni no Ziemassvētkiem līdz 1. janvārim.. labi - es nedaudz jokoju, bet pēc būtības tur ir 40 % īstenības. Tāpēc, manuprāt, ir ārkārtīgi svarīgi, domājot par sava laika kvalitāti, apzināt un iepazīt dažādas kreatīvas idejas par un ap, lai atrastu sev un savai ģimenei piemēroto. 

Tā nu - mazliet par Geocaching - tā ir spēle [ir skaidrs, kāpēc man ideja patīk - pasmaidu], kurā ar ierīci, kas dod iespēju lietot GPS sistēmu, dalībnieki, brīvi izvēloties laiku un ģeogrāfisko atrašanās vietu, var iesaistīties jebkurā sev vēlamā un atbilstošā veidā un apmērā. Pēc būtības tā ir vecā labā paslēpšana [hide & seek] - tikai kartē ir norādītas koordinātas, kur meklēt lietu, ko kāds cits spēles dalībnieks pirms tam tur atstājis. [Pēkšņi iedomājos, ka būtu ļoti jautri, ja saorganizētu draugiem hide & seek apģērbu spēli ar noteikumu, kā jāpārģērbjas.. ] Bet - atgriežamies pie Geocaching - tas nav viss - var izvēlēties arī meklēt izaicinājumu. Skan interesanti - vai ne?

Lai kļūtu par lapas reģistrētu lietotāju, var izmantot Facebook kontu, kas, jāatzīst, ir ērti.
Meklēt tuvākos spēles punktus var, norādot pasta indeksu.
Doties ceļā var jebkurā pieejamā un ērtā veidā, arī ejot pārgājienā, kas fiziski būs visaktīvākā izvēle. Bet tikpat labi - var sēsties arī auto.
Ja vēlaties atrasto lietu paturēt par piemiņu, jums tās vietā jāatstāj līdzvērtīga vai vērtīgāka lieta.
Spēle paredz atzīmēt apmeklētās vietas, ko nosacīti varētu dēvēt arī par kontrolpunktiem, un dalīties ar pieredzi online. Pēc noteikumiem - tikai Geocaching mājas lapā - spēles sociālajā tīklā. Bet - ir forši dalīties arī citviet.

Īpašais plusiņš par to, ka pavisam noteikti var iesaistīties bērni. Vēl vairāk - tas veicinās gan dažādas prasmes, gan dos iespēju padarīt atpūtu nedaudz brīnumaināku. Iedomājieties paši, cik aizraujošas kļūst brīvdienas, ja tām pievieno šķipsniņu detektīvnoskaņas.

Tātad - šis noteikti ir jāpamēģina [tā gan ir vairāk piezīme sev, bet rekomendēju arī pati nepārbaudījusi uz savas ādas].

1 komentāri:

  1. Anonīms teica...:

    Tiešām iesaku! Pati vienu laiku diezgan intensīvi nodevos slēpņošanai. Paguvu vēl 38. grūtniecības nedēļā izstaigāt kraujas Siguldā, gan kopā ar 3 mēn. vecu bebi paklejot pa Cenas tīreli!:) Interesanti pavadīts laiks- visai ģimenei kopā garantēts!:) Arī audžumeita (8g.) allažiņ prasa, "kad brauksim meklēt dārgumus?" :D
    Inga

Ierakstīt komentāru