Loading...

Kas jāuzzina pirmsskolniekam?



Meklējot idejas tam, kā vēl veicināt mācīšanās un arī iemācīšanas procesu, neizbēgami nonācu pie jautājuma par to, kas tad īsti ir jāzina bērnam sasniedzot vecumu, kad aktuāla kļūst skolas apmeklēšana. Mēdz būt tā, ka tad, kad rodas jautājums, rodas arī atbilde. Kavējot laiku līdz autobusam, iegriezos grāmatnīcā un uzgāju izdevniecības Zvaigzne ABC izdotu palīgu visiem, kuri skolo pirmsskolnieku vai kuriem tas ir aktuāli.


Nosaukums: Bez 5 minūtēm pirmklasnieks. Pamatprasmes bērnam, skolas gaitas uzsākot

Sastādītājs: Laura Grīnvalde

Izdevējs: Zvaigzne ABC

Gads: 2008.

Lappušu skaits: 32 lpp.

Aptuvenā cena: 2.00 Ls


Pirmais iemesls, kāpēc man patīk šī grāmatiņa/darbu burtnīca pieaugušajiem ir organizētība. Pārskatāmā formā izveidota tabulas, kurās uzskaitītas nepieciešamās prasmes un iemaņas. Katra no tām ir paredzēta konkrētai attīstības jomai:


> Sociālās iemaņas un personības attīstība

> Iepazīstināšana ar apkārtni, dabu un sabiedriskās dzīves norisēm

> Valodas attīstība un lasītprasmes pirmsākumi

> Matemātiskie priekšstati

> Tēlotājdarbība – veidošana, aplicēšana, zīmēšana

> Fiziskā attīstība

> Mūzika


Otrs iemesls: materiāls palīdz plašajā iespēju klāstā, kas ir tas, kas bērniem tiešām jāzina. 

Trešais iemesls: šī ir iespēja sākt orientēties skolu nosaukumos jūsu bērna prasmēm, ko jūs apzīmētu ar salīdzinoši vienkāršākiem vārdiem. T.i., tas pasaka priekšā, kas tiek gaidīts no bērna un zināmā mērā arī no vecākiem.

P.S. Ir vērts pasekot līdzi tam, kas un vai kaut kas pa šiem gadiem ir mainījies prasībās, bet kopumā grāmata joprojām ir lietderīga. Starp citu, tabulās ir arī iespēja ailītes papildināt, ierakstot materiālā neminētas prasmes un iemaņas.

0 komentāri:

Ierakstīt komentāru