Loading...

Berts, 2B un sivēns..



Šī nav otrā grāmata no Bērnu žūrijas plauktiņa, ko paņemam līdzi uz mājām. Bet ir otrā, par ko jau bibliotēkā mazliet šaubos, vai neesam tai par mazu. Un – jā, šoreiz esam gan. Kaut kā uzmanība nemaz nepieķeras ne Bertam, ne notikumiem. 


Te uzreiz gan jāatzīmē tas, ka vecuma grupa, kurai šī grāmatiņa paredzēta vērtēšanai, ir sākot no piecu gadu vecuma un līdz pat deviņiem, tāpēc – domājams, ka sākumskolas mazajās klasēs Berts un otrā B, un kāds visai populārs sivēns varētu gūt daudz lielāku atsaucību. Grāmata arī drīzāk ir ne no priekšā lasāmajām, bet tāda, kas kādas pāris dienas dzīvo mugursomā, blakus mācību grāmatām. 


Ar asprātīgi veidotajiem personvārdiem, tiešo stāstījumu un saprotamo ikdienu, stāstījums vēsta par visiem svarīgajiem notikumiem Berta dzīvē. Shematiski autore tos padarījusi arī par pieturas punktiem – un šis stāsts ir maršruts, kur darbība notiek tikai tajos. T.i., rakstītais sakārtots zināmā mērā pēc dienasgrāmatas principa, vēstot par kopējo, no dažādu atšķirīgu dzīves momentu skatupunkta. Līdz ar to lasītājā tiek vingrināta spēja veidot aprises redzamā neredzamajai pusei un mazdrusciņ arī empātija.


Reizēm cilvēki bēdājas bez iemesla. Piemēram, kad ir noguruši. Un reizēm tādos brīžos viņi apsēžas līdzās, skatās vasaras fotogrāfijas, aizsūta dažas kādam sev tuvam cilvēkam ar sveicieniem un vēstuli.. „Protams, tādu, ka mēs par viņu domājam un ceram, ka viņai nav ziemas depresijas.Bet pēc tam reizēm tiek cepti rozīņrauši..












Nosaukums: Berts un otrā B

Autors: Pireta Rauda

Izdevniecība: liels un mazs

Gads: 2013

Apjoms: 144 lpp.
Aptuvenā cena: 4.50 Ls / 5,20 Eur

0 komentāri:

Ierakstīt komentāru