Loading...

Kurš var apēst gandrīz visu?

Viņi ir lieli. Nu, labi - viņi ir milzīgi. Līdz pat 6 metru un 900 kilogramu apmēriem. Viņu zobu skaits sasniedz 60. Viņiem patīk sauļoties, bet naktis viņi pavada iegremdējušies ūdenī. Kungi pievērš dāmu uzmanību šlakstoties ar ūdeni. Un - viņi ir vieni no rūpīgākajiem vecākiem. Viņi nēsā, uzmana, aizsargā un baro savus mazuļus līdz pat 2 gadu vecumam. Bet tas viss sākas ar izšķilšanos no olas. BET - iespējams viņi gribēs jūs apēst, ja nokļūsiet to tuvumā. Jo..

.. viņi ir Nīlas krokodili.

Dzīvesvieta - upes, ezeri un purvi Dienvidāfrikā.
Dzīves ilgums - vidēji 45, bet līdz pat cienījamam 80 gadu vecumam.
Uzturs - kustīgās un nekustīgās lietas, ir fiksēts, ka krokodils intereses pēc nomēģinājis arī mobilo telefonu. Starp citu - Nīlas krokodilu smadzenes reptiļu vidū ir visattīstītākās.

Interesanti, ka krokodili mēdz atdzesēties, kad tas nepieciešams, turot atvērtu muti. Pa to laiku ap viņiem mēdz darboties dabas ārsti - putni izlasa no mutes dobuma ēdina atliekas un citus netīrumus. Un nemaz neriskē tikt apēsti.

Video (krokodilu mamma nes savus mazuļus uz peldi) >>

 


Animācijas piemēra izvēle no bērnības atmiņām >>



Šodien sākām ar bērniem veidot savu dzīvnieku kartotēku Pinterest. Ja ir zināms, ko meklēt, tā var būt laba iespēja aplūkot dažādas fotogrāfijas. Tomēr - kā jau ar visu interneta saturu, vecākiem jābūt nedaudz uzmanīgiem, sekojot līdzi redzamajam.


Un vēl - krokodilu, protams, ir ļoti viegli attēlot, izstiepjot rokas taisni uz priekšu un rādot lielos žokļus :)

0 komentāri:

Ierakstīt komentāru