Loading...

Caur Murmansku uz Parīzi, bet ne pēc kruasāniem

Tieši tik taisns, kā maršruts uz Parīzi caur Murmansku, ja Murmanskā nekā nevajag, būs mans ceļš pie labākas ēdienkartes :D Tas nu ir pilnīgi skaidrs.

Šodienas analfabēta jautājums: vai ir iespējama cukura krīze? Normas robežās - NAV. Kā paskaidroja Mindaugs [personīgais treneris, kurš konsultē bloga 14 dienu eksperimentu], tāpēc, ka cukurs ir daudzu ikdienā lietojamu produktu sastāvā, tostarp, augļos. Tātad, ja ēdienkarte ir pietiekami daudzpusīga, tad principā trūkumam pēc rafinētā cukura nevajadzētu būt. Lai arī mēs varam būt sevi pieradinājuši. Arī Džeimss savā grāmatā runā par to, kāpēc cukurs raisa pozitīvas emocijas - mūsu prātā ir paradigma, kas mums palīdz pašiem sevi apmānīt. Liek mums asociēt, piemēram, šokolādes torti ar pozitīvām emocijām.

Pārāk zems cukura līmenis asinīs ir iespējams, ja uzturs ir pārāk ierobežots, kā arī tas var būt problemātisks jautājums diabēta slimniekiem, jo sakarā ar stingro diētu un medikamentu lietošanu pastāv iespēja, ka cukura līmenis krīt pārāk strauji, pat izraisot nopietnas veselības komplikācijas, tostarp, samaņas zaudēšanu. Ja jums ir jebkādas veselības problēmas, konsultējieties ar ārstu. Un - atgādinu vēlreiz - šis blogs nav uzskatāms par autoratīvu medicīnā, un kopumā ņemot - viss manis te rakstītais ir tikai viedoklis, kas balstīts tā vai citādi personiskajā pieredzē.


Ēdienkarte:

Brokastis > siermaizes (siers - vidējais aritmētiskais, baltmaize, margarīns - neesmu iedziļinājusies, bet intuitīvi tas ir slikti - par to nemaz nav diskusija, noteikti vajag aizstāt ar sviestu, bet vietējā lauku veikalā nav izvēles variantu), vārītas olas, āboli - krietni pievilcīgākajās šķēlītēs, bērniem jāņogu dzēriens (ogu izcelsme no privāta dārza krūma, uzglabāšanai gatavojot noteikti likts klāt cukurs > zvans krustmātei > 800 grami uz litru jāņogu želejas, pagatavošanai vajadzīga apmēram ēdamkarote želejas uz krūzīti), pati palieku pie ūdens

Pa vidu oma atnāk ar šokolādes batoņiem bērniem :) Nekrītu histērijā un neaizliedzu, lai gan no šokolādes našķa vajadzētu un varētu atteikties veselīgā uztura piedāvātās shēmas ietvaros, bērnu bērnība uz šīm 14 dienām šajā rakursā netiks tērēta..

Pusdienas: griķi ar kotletēm, krējuma mērce (ja lielveikals būtu pretī ceļam, tad krējuma mērci aizstātu ar gurķu mērci - bezpiedevu jogurts, smalki sakapāts gurķis, sāls, melnie pipari, tā jāsagatavo iepriekšējā dienā un jāatstāj ledusskapī, lai sastāvdaļas savstarpēji 'sadraudzētos'); joprojām jāņogu dzēriens un ūdens

Launags: banāni, glazētie biezpiena sieriņi

Vakariņas:auzu pārslu biezputra (ar pienu); te man jāpiebilst, ka pilnībā piekrītu, ka ir svarīgi pievērst uzmanību piena izcelsmei, te dzīvošanai laukos ir zināmās priekšrocības, jo ir mazliet lielāka skaidrība par to, ar ko kaimiņš baro savu govi, lai arī viņam nav bioloģiskās saimniecības sertifikāta

Budžets:

Taisni neticami, bet sapratu, ka ēdienkarte paredz arī ietaupījumu uz konkrētu produktu iegādi, precīzāk, rafinētā cukura. Nākamais solis noteikti ir pasekot līdzi tam, cik man izmaksās baltā paciņu cukura aizstāšana ar saldinātājiem-alternatīvām, no kuriem daļu Latvijā iegādāties būs sarežģīti. Visticamāk priekšroka šobrīd būs medum.

Tomēr, jā - atsevišķās pozīcijās izmaksas noteikti pieaugs, piemēram, sviests ir dārgāks, kā margarīns. Bet - ja samazina maizes patēriņu [es šodien pirmo reizi dzīvē paskatījos, kas ir rakstīts uz baltmaizes iepakojuma - un kāpēc mēs pērkam tieši baltmaizi? ja godīgi, es īsti nezinu..], tad kopsumma nebūs tik dramatiska.

Un maizi var taču cept.. Sen neesmu to darījusi. Bet vajadzētu atsākt.

Secinājums nr.1 - par daudz cukura, ļoti par daudz. Es gan to jau zināju iepriekš, cukura ierobežošanu ņēmu vērā jau tūlīt pēc grāmatas izlasīšanas, tātad pagājušas ir tieši 16 dienas. Praktiski es rafinētā cukura patēriņu esmu samazinājusi par 2/3. Tostarp, nomainot tēju pret ūdeni.

Secinājums nr.2. - ja maināt ēdienkarti, tas noteikti saistās ar došanos uz pārtikas veikalu. Gluži vienkārši nākas diezgan ātri secināt, ka daļa produktu iegādāti ne visai pārdomāti. Un vēlams pirms tam piefiksēt uz jebkāda aprakstāma laukuma, kas ir tas, ko vajadzēs iegādāties, lai aizmāršības vai haotisma dēļ vēlāk nebūtu jāiet uz tādiem kompromisiem, kā margarīns.

Arlabunakti... rīt, kā mēdz sacīt, ir jauna diena. Sāku apjaust, uz ko esmu parakstījusies :)

0 komentāri:

Ierakstīt komentāru